Concursul "Micul iconar"

Viața parohiei Iunie 4, 2013

Duminică, 2 iunie, după slujba Sfintei Liturghii tinerii din grupul misionar Mărturisitorul al parohiei noastre au organizat pentru cei mai mici, elevii din clasele I-IV, o activitate-concurs intitulată Micul iconar.

Au participat 25 de copii care s-au întrecut la cele trei secțiuni ale concursului: culoare, desen și cunoștere. La prima parte ei au avut de colorat o icoană, la a doua au realizat un desen liber cu temă religioasă, iar în final au avut de răspuns la două întrebări legate de viața noastră împreună cu Hristos. Juriul format din tinerii coordonatori ai evenimentului au oferit pentru fiecare secțiune trei premii și o mențiune. Cât timp ei au dezbătut pe marginea lucrărilor copiilor, cei mici s-au jucat în preajma bisericii parohiale cu părintele și alți tineri coordonatori.

La sfârșit a avut loc premierea. Fiecare copil a primit un dar și o diplomă de participare, pe lângă cei 9 premianți și cele trei mențiuni.

A fost o mare bucurie să avem în biserică atâția copii precum și să îi vedem pe tineri în postura de coordonatori de activitate. Emoție, experiență, prietenie, cunoaștere - toate sub ocrotirea Domnului nostru Iisus Hristos, a Cărui chip sau icoană se vede atât de frumos în sufletul copiilor și tinerilor.

Pr. Florea Bogdan